søndag 21. november 2010

Sommerferie Bornholm 2010

Etter mye om og men og frem og tilbake ble det kun Ivar og jeg som reiste til Bornholm torsdag 1. juli. Vi hadde egentlig bestilt de 2 siste ukene i juli, men fikk de 2 første ukene i juli, noe som skulle vise seg å være et lykketreff når det gjalt været. Kun strålende, varmt vær! Vi har aldri hatt så varmt vær på Bornholm noen gang.

Vi startet som vi pleier med fergen fra Sandefjord til Strømstad kl.07.00 og kjørte ned gjennom Sverige til Ystad og fergen – Villum Claussen – fra Ystad til Rønne. Villum Clussen er vår favoritferge.




Bitten og John tok vel i mot hos i Klitthuset med kake, kaffe og rødvin. Kan man bedre få det? Huset er ca. 150 m² og egentlig altfor stort for oss. Egentlig litt for fint også. Men det ligger ned til stranden og er kanskje et av de flotteste husene på Balka strand.









Den første dagen ordnet vi med å leie sykler og handle inn det vi trengte sånn i første omgang, og om kvelden hentet vi Kjellaug og Christian på flyplassen. De kom for å være sammen med oss frem til neste søndag.




På lørdag hadde vi en liten begravelsessermoni for Bestemor sammen med onkel Pauli. Han hadde leid en båt, og så dro vi ut på Østersjøen for å spre hennes aske. Det var hennes siste ønske. Etterpå spiste vi lunsj med Pauli i Klitthuset.






Christian satt mye foran TV’n og så på Tour de France, mens Ivar og jeg tok diverse sykkel- og kjøreturer. Om kvelden spilte Kjellaug og Scabble som vi alltid pleier når vi er på Bornholm. Kjellaug og Christian leide også sykler for å komme seg litt rundt, og så var de selvfølgelig en liten på Sørens vertshus i løpet av kvelden.





En dag spiste vi deilig middag hos Pauli, og på vei hjem plukket vi blomster og aks som Ivar danderte flott i vaser.






Vi var også en tur på Hjorts Fabrikk og kjøpte mer av serviset som Kjellaug og Christian samler på. Det er også noe vi gjør ved hvert besøk på Bornholm. Vi har handlet så mye og så mange ganger at vi greit får 15% rabatt.






Etterpå var det solnedgangsmiddag hos Bitten og John i Rønne. Nydelig mat, nydelig utsikt og flott solnedgang.







Om formiddagen på søndagen da Kjellaug og Christian skulle reise hjem, var vi på flyplassen og hentet Benedicte og Tone-Marte. Så tok vi årets middag på Snogebæk kro sammen alle 6, før vi kjørte Kjellaug og Christian til flyplassen.





Dagen etter hadde vi besøk av tante Fritzi og onkel Per, Annette og Henrik, Mille og Kristian og Bitten og John til lunsj. Da tok vi alle en tur ned til stranden og fikk oss et svalende bad.







En dag besøkte vi onkel Louis’ grav.



Vi var også så vidt innom Pauli på han fødselsdag og der fikk vi servert bløtkake og alt som hører til.



Den siste kvelden var vi med jentene på Sørens vertshus og spiste pizza.




Så var det tid for å si ”Farvel” for denne gang. Jentene tok bussen til flyplassen og vi kjørte til Rønne for å ta fergen.




Årets sommerferie ble absolutt en suksess!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar