tirsdag 16. november 2010

Oles 60-årsdag på Kedrissos hotell på Kreta

Allerede før nyttår fikk vi invitasjon til Oles 60-årsdag på Kreta i mai, og flybilletter ble bestilt umiddelbart. Vi gikk og gledet oss hele vinteren. Vi reiste sammen med Torunn og Per fra Horten og dem traff vi på Gardermoen.



Vi var totalt 6 stk. fra Norge og ca. 30 stk. fra Danmark. Jamen er det deilig å ha en rik fetter i Danmark som spanderer en hel uke på Kreta i mai :o) Den beste tiden der nede, spør du meg. Vi nordmennene var de første som ankom hotellet. De fleste danskene kom et par timer etterpå.





Ivar og jeg hadde leid bil hele uka som sto på flyplassen. Vi har vært på Kreta flere ganger før, så vi syntes at vi måtte ha litt lenger aksjonsradius i tillegg til at vi gikk mellom 10 og 20.000 skritt om dagen. Og den første dagen etter frokost og et par timer ved bassenget dro vi til Stavros – stranden hvor Zorba the Greek ble spilt inn. Vi spiste en koselig lunsj og var innom en annen koselig badevik på veien hjem. Om kvelden var av en del av oss ute og spiste middag i Chania.







Neste dag dro vi vestover til Kissamos. Her spiste vi enda en koselig lunsj. Kjørte den gamle veien til og den nye motorveien tilbake. Mange fine steder på Kreta.





Neste dag dro vi østover til Kalives – en liten landsby på den andre siden av Chania. Og denne kvelden var den store festkvelden hvor fetter Ole ble feiret på dansk vis med mengder av gresk mat, danske flagg og ballonger. Og vertskapet på hotellet deltok selvsagt også, både direktør Andreas med familie, bror Nico med familie og deres foreldre som drev hotellet tidligere.








Av oss fikk Ole bl.a. ”synkronsvømmeutstyr” som ble demonstrert ved bassenget kl.11.00 dagen etter. Og det skapte stor munterhet.




Etterpå gikk Ivar og jeg inn til Chania og spiste lunsj på veien på et sted som Merethe og Lasse anbefalte. Om kvelden var det felles middag på en tyrkisk restaurant i Kato Daratso.






Neste dag etter frokost og et par timer ved bassenget kjørte vi til Therisso. En liten landsby oppi fjellene som Jonni anbefalte. Han hadde syklet dit dagen før. Og etterpå gikk Lisbeth og jeg til Chania og tilbake og om kvelden var det middag med en del av de andre inne i Chania.









Turer til Kreta med fetter Ole & co. er alltid vellykket. Jeg ser ikke bort fra at det blir flere Kedrissos-turer på oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar