fredag 28. august 2009

Fetter- og kusinetreff i familien Ødegaard

Noen av Ivars fettere og kusiner prøver å treffes en gang i året på besteforeldrenes grav.

Fremmøtet er ikke særlig stort, men noen dukker opp. Og det er jo veldig koselig, da. Vi var ikke der i fjor pga. at vi var på Bornholm på ferie, men i år var det lagt litt senere på høsten, søndag 23.august, så da passet det fint.

Først var vi på besteforeldrenes grav på Snarum kirkegård, deretter var vi å besøkte stedet der foreldrene vokste opp – Grinna på Snarum.

Og til slutt gikk vi en tur i gruvetråkka rundt koboltgruvene til Blåfarveverket.

Der spiste vi medbragt lunsj og kikket på dagbruddene. Alt var brutt opp i løpet av 120 år. Utrolig at mennesker kan bankeløs fjell i så store mengder.

mandag 17. august 2009

Gjester og ferie og sånt

Nå har det blitt vel mye å pusle med i det siste. I tillegg til plenty med jobb, har jeg blandt annet hatt gjester fra Danmark igjen – min kusine Pippi og hennes mann, Kim. De overnattet i 2 netter og i tillegg inviterte jeg min far til middag mens de var her. Fredag var vi på Verdens ende, i Tønsberg og i Høyjord stavkirke med danskene. Veldig koselig.






I tillegg driver jeg og planlegger neste ferie – cruise med MSC Musica fra Venezia 27.september. Og til alt overmål har min tremenning i Cananda, Sheryl, og hennes mann, Glen, kastet seg på samme cruiset. Vi skal til Bari, Korfu, Mykonos, Santorini, Pireus/Aten, Katalonia og Dubrovnik. Det blir konge!!! :o) Jeg gleder meg i alle fall synnsykt. Dette er vårt fjerde cruise – tredje i Middelhavet – så jeg vet litt hva jeg går til. MSC Musica er en mye mer luksuriøs båt enn de to vi har reist med før – Carousel og Seabird. Benedicte skal også være med. Det blir hennes annet cruise.
Etter cruiset reiser Sheryl og Glen to og en halv uke rundt i Italia og så reiser Glen hjem til Canada og Sheryl kommer til meg i to uker. 

Det er litt pussig nå når Benedicte har flyttet. Så tom og stille liksom. Men jeg venner meg vel til det også.

Men nå er det først onkel Pers 70-årsdag i Danmark søndag 13.september. Regner med å fly Torp/Kastrup og bo to netter hos fetter Ole og hans Lisbeth. Selve bursdagen skal holdes på et tog, som skal stå parkert på Helsingborg-Helsingør-fergen Tyco Brahe i 3 timer. Onkel Per er togfrelst, så det er han som har ordnet med veterantog og hele opplegget.

Har jeg egentlig til til å blogge i arbeidstiden? Svaret er definitivt NEI!

tirsdag 11. august 2009

Ikke stille i det hele tatt

Tidligere i år skrev jeg om hvor stille det var både når det gjelder jobb og på Eidsfoss generelt. Men etter hvert har det faktisk ikke vært stille i det hele tatt. Mens jeg var i London, fikk jeg en henvendelse om en ganske stor jobb, og mens jeg holdt på med den fikk jeg forespørsel om "årets jobb". Den var først beregnet til ca. 350 timer, men det viser seg ikke å holde i det hele tatt. Nå har jeg holdt på med den siden begynnelsen av april, og det myyyye igjen. Da jeg beregnet den til ca. 350 timer, var det ca. 1000 A4-sider, som jeg nå har oversatt ca. 2/3 av. Det gjelder produktunderlag for websider for Mercedes-Benz Norge. Men etterpå har det vist seg at alt skal legges inn på Daimlers nettsider, og jeg har vært hos Bertel O. Steen og lært å gjøre dette. Så nå er det bare å stå på og jobbe. Store deler av årslønnen min vil bestå av denne jobben :o)
Ellers skjer det mye i Eidsfoss også. Det starter som regel med Knivtreff i Pinsen og så har det gått slag i slag med Bluesfestival og Steintreff og div. konserter utover sommeren + asfaltering av RV35.

Og nå har de begynt på den nye gangveien Lille Orevika - Hesthammer, så nå er trafikken utenfor kontorvinduet mitt formidabel. Men that's life - plutselig så skjer det noe :o) Og så har det vært div. ferier og oppussing av kjellerstua, så det har faktisk ikke vært kjedelig i det heletatt.
Innimellom alt sammen har Benedicte flyttet på hybel til Tønsberg og Lars-Ivar har flyttet 2 ganger i Oslo, så det har ikke blitt mye tid til å kjede seg for gamle damer heller ;o)

tirsdag 4. august 2009

På Eikern

Endelig fikk jeg lurt gubben til å sette båten på vannet. Det er ikke hvert år jeg greier det ;o)


Vi hadde noen flotte turer på Eikern i den perioden som det var skikkelig varmt - både i helgene og noen kvelder. Kjempedeilig, men for kaldt for meg til å bade, da. Jeg er ei skikkelig badepyse. Det er noe som har kommet med årene.

Skipet vårt

17. mai 2009


Gamle damer har som regel enda eldre fedre. 17.mai dro Ivar og jeg på besøk til pappa. Vi reiste alle tre til Villa Sandvigen på Gamle Mosseveien og spiste lunsj.

Været var nydelig og det var så idyllisk ved Gjersjøen.

Etterpå dro vi hjem til pappa i Prinsdalen og drakk kaffe. Der kom det også et lokalt 17.maitog forbi.

Det er første gangen på 20 år vi ikke er i Hof 17.mai. Vi var en tur i Oslo i fjor også, men det var først etter å ha vært i Hof.

Spania april/mai 09

Lørdag 25.april dro Ivar og jeg til Malaga hvor det sto en helt ny Citroén Berlingo og ventet på oss. Så dro vi til Fuenigirola hvor vi hadde leid leiligheten til en kollega i BOS.

Det viste seg å være en flott penthouseleilighet 2.000 skritt fra Fuenigirola sentrum ;o) Avstander blir målt med skritteller. Den lå på en høyde med flott utsikt til Middelhavet fra terrasse på begge sider av leiligeheten.

Det regnet den første dagen, men etterpå var det kun sol fra omtrent skyfri himmel resten av ferien. Vi spiste frokost i solen på terrassen hver morgen.
Vi besøkte Pippa og Tore som bodde på et lite sted nord øst for Malaga, ca. 2 - 3 timers kjøring fra der vi bodde. Hyggelig å hilse på dem igjen og den utrolig koselige schäfer'n deres, Luther. Pippa serverte lunsjtapas.

Ellers reiste vi en del rundt og beså oss. Vi var i Granada og La Hambra, i Mijas, Torremolinos, Marbella og Puerto Banus, samt Gibraltar.



Vi hadde en utrolig flott og avslappende ferie, og reiser gjerne tilbake når anledningen byr seg. Landet på Gardermoen igjen fredag 8.mai om kvelden.