mandag 3. januar 2011

Uke 50 - 2010 på Gran Canaria

Så var det tid for vår årlige tur til Gran Canaria igjen. Ivar vil ha en tur til sol og varme før jul og jeg blir med.



Vi reiste nedover på Lucia-dagen, og det var Lucia-opptog på Gardermoen og flyverten serverte pepperkaker med lys i hånden og glitter rundt halsen. Pepperkakene hadde han kjøpt selv, sa han.




Det var godt å sette seg ned med en liten øl etter en lang reise. Hotellet var et helt greit, noe slitt mellomklassehotell på riktig sted i den gamle dalen med morgensol på terrassen.



Så hver morgen nøt vi frokosten på terrassen.





Og så bar det ut på tur. Vi hadde bestemt oss for å prøve å gå minst like langt som i fjor – da det ble 8,5 mil. Og det greide vi. Det ble totalt 9 mil i år.

Den første dagen gikk vi forbi Amadores og Taurodalen til Playa del Cura. Der hadde vi en deilig lunsj med fish and ships, før vi gikk hjem igjen.











Neste dag beundret vi soloppgangen fra terrassen og så bar det ut på tur igjen. Denne dagen gikk vi den andre veien.



Vi var også og så på noen hoteller som vi skal bo på neste gang vi skal til Gran Canaria.








Om kvelden besøkte vi Ivars venn, Ole Petter Hurum og hans kone Unni, i Arguineguín. Vi gikk ut og spiste på samme sted som vi spiste med dem i fjor.








Neste dag var dagen for å hente bilen vi hadde leid på nettet for 2 dager. Og det viste seg å være en Skoda Fabia. Ikke noen luksusbil, men vi kom dit vi skulle.




Den første turen gikk til Puerto Mogan. Hvor vi spiste lunsj – kanarisk suppe og gazpacho + en en merkelig lokal fisk. Men det smakte veldig godt.








Etterpå bestemte vi oss for å kjøre en annen vei hjem, dvs. opp i fjellene. Og vi hadde ikke kjørt langt før det begynte å regne. Det var skikkelig dårlig vær der og veien var utrolig smal og svingete. Jeg var sikker på at det ikke gikk an å møte, men det gikk bra hver gang.









Jeg var livredd under det meste av turen.

Dagen etter dro vi til Maspalomas hvor vi gikk en lang tur ned mot sanddynene. Etterpå spiste vi lunsj – sjøtunge.








Neste dag skulle bilen leveres igjen. Da ble det også ganske mange kilometer på bena, sjøtunge til lunsj (igjen) og så bevilget i oss en kaffelatte. Min andre på 7 ½ måned. Skal si det smakte.










Den nest siste dagen var dagen for den årlige turen innover i fjellet fra Puerto Rico inn til Norskeplassen og videre innover til diverse små topper som Ivar ville til.










Vi spiste matpakken vår på Norskeplassen på vei tilbake. Der hadde det vært gudstjeneste. Det var 3. søndag i advent.







Det småregnet litt på vei tilbake til hotellet.

Så var det tid for årets siste frokost på terrassen.



Og rett som det regnet, så kom det ei skur. Men det var ikke så farlig, for vi skulle jo reise hjem allikevel.