tirsdag 20. april 2010

Barcelona mars 2010

Under vår årlige lutefiskmiddag på Theatercaféen med Gerd og Robert senhøstes 2009, snakket vi om a ta en storbytur til våren. Målet skulle være Wien. Men det ble sånn ikke. Det ble litt tilfeldig Barcelona i stedet. Og det var ikke noe dårlig valg.



Søndag 28.3. møttes vi på Rygge lufthavn Moss – Fit for fight!

Vi landet i Girona ved 22-tiden, og etter å ha tatt shuttlebussen til Barecelona og taxi fra bussterminalen, sjekket inn på Hotel Auto Hogar akkurat da klokken passerte midnatt. Men vi var litt sultne, så vi gikk en tur bort til La Rambla. Det fant vi oss en uterestaurant og bestilte Tapas øl. Deilig med litt natt mat. Var tilbake på hotellet gode og mette ved 02 – 02.30-tiden.



Etter frokost ved 9-tiden dagen etter, var vi klare for Barcelona.





Første mål var La Rambla og La Sagrada Familia (et par timers spasertur unna – med diverse stopp). La Sagrada Familia var som den pleier – en byggeplass, men man må jo ta en titt når man er i Barcelona. Forøvrig for 3. gang for Ivar og meg.




I nærheten fant vi oss en koselig restaurat – Olé – for lunsj.



Jeg ville gjerne se Parc Güell, så da ble neste stopp Parc Güell. Dit tok vi en taxi.





Etter å ha vandret rundt i parken en stund, gikk vi tilbake mot sentrum.




På veien var vi innom et par steder for litt forfriskninger. Vi tok også en titt på Triumfbuen og det Gotiske kvarteret. Innen vi var tilbake på hotellet, var klokken bortimot 20.00. Og skrittelleren var forlengst passert 1 mil. I løpet av et lite øyeblikk var vi klare for å gå ut og spise middag.




Vi krysset La Rambla og kom til en liten plass med mange uterestauranter hvor vi fikk oss litt god mat og godt drikke. Skrittelleren nærmet seg 20.000 skritt, så etter middagen var vi modne for sengen alle fire.

På tirsdag morgen sto vi opp en time tidligere for å få med oss så mye som mulig, og det var lurt, for frokostgjestene sto lang nedi trappa da vi var ferdige. Gerd ville gjerne se kirken St. Maria del Mar, så vi fant den på kartet og ga oss i vei. Heldigvis la vi turen om havnen. Den lå der så nydelig i strålende sol. Kjempedeilig!!




Etter en liten tur inn i kirken, vardret vi tilbake gjennom det Gotiske kvarteret.




Vi stakk innom et sted på La Rambla for de siste forfriskninger og var tilbake på hotellet ved 12-tiden for å sjekke ut og komme oss tilbake til Girona samme veien som vi kom – med drosje til bussterminalen og shuttlebuss til flyplassen, og deretter Ryanair tilbake til Moss.



Småturer er også turer! Vi var strålende fornøyde da vi tok farvel med hverandre i parkeringshuset på Rygge lufthavn.