mandag 28. desember 2009

Gran Canaria en uke i desember 2009

Onsdag 9.desember var vi klare til avgang fra Eidfoss til Torp. Det er deilig å reise fra Torp. Slipper alt stress og kjøring til Gardermoen. Flyet gikk fra Torp sånn midt på dagen og vi ankom Gran Canaria – Puerto Rico – Puerto Plata hotell ved 22-tiden. Det var fremdeles så varmt at vi kunne gå i bare T-skjorte. Ivar ville legge seg med en gang, men jeg var ganske klar på at vi skulle ut og spise. Lite skritt hadde jeg på skrittelleren også. Så vi trasket ned til byen og fant oss et greit sted nede ved havna. Etterpå gikk vi opp til hotellet igjen og fant sengen vår. Denne lille turen skulle vise seg å være den første delen av ca.128.617 skritt (85,74 km) denne uken på Gran Canaria.


Torsdag morgen spiste vi frokost på balkongen og gikk oss en god tur, og på kvelden var vi i Arguineguín og besøkte Ole-Petter Hurum med kone og et vennepar i det flotte Anfi-komplekset og spiste middag på en mexicansk resaturant der.


Dagen etter sto vi opp før solen og spiste vi frokost på balkongen etter at solen var stått opp og så gikk vi mot Playa los Amadores og Taurodalen. Det ble en lang tur – 27.909 skritt.




Vi var også og hentet oss en liten Renault Clio som vi hadde bestilt på www.eleiebil.no. Vi kalte den for Aston, men den var ikke noen luksusbil akkurat ;o)

Lørdag ble det biltur til koselige Puerto de Mogan og opp til Mogan som ligger litt inn i landet fra Puerto de Mogan. Her passet vi også på å gå oss en lang tur og spise lunsj.



Søndag hadde vi bestem oss for å gå i ”fjellet”. Vi kjørte opp på andre siden av Puerto Rico og la i vei innover. Vi hadde hørt om et sted som kalles Norskplassen, men hadde ingen anelse om hva det kunne være. Det fant vi ut etter en drøy time gange. Der var det gudstjeneste og masse nordmenn. Vi gikk litt videre innover og spiste lunsj og gikk tilbake igjen. Flott tur!!



Mandag kjørte vi til Playa del Inglés og spiste lunsj og gikk en lang tur der også. Artig med litt avveksling. Vi spiste stort sett middag i senteret, og å gå ned dit og opp igjen til hotellet var 4.000 skritt, så det dro seg raskt på med skritt. Denne dagen gikk vi 22.754 skritt. Hver dag avsluttet vi med en ½ til 1 time ved bassenget og en liten svømmetur.



Natt til onsdag måtte vi opp kl.03.00 lokal tid. Jeg sjekket graderstokken, og den viste 18 grader. Vi hadde deilig varmt vær stort sett hele tiden. Det var et par duskregnbyger på tirsdag morgen, men det var også alt. Bussen hentet oss litt over kl.04. Turen hjem gikk greit, men det var snø og kaldt da vi landet på Torp. Vi måtte sirkle over i 10 minutter mens de måket rullebanen. Det er deilig å komme ned til sol og varme, men det er deilig å komme hjem igjen også. Nå forbereder jeg tur til Spania 18.januar med spanskkklassen til Benedicte. Gleder meg! :o)