mandag 26. oktober 2009

Cruise i Middelhavet fra Venezia

Da er forhåpentligvis den siste uken av årets sommerferie over. Det er fremdeles mulig at vi tar en uke til ett eller annet sted i varmen. Vi får se nærmere jul ;o)
Høstferieuken – uke 40 – koste vi oss på MSC Musica fra Venezia til Bari - Korfu - Santorini - Mykonos - Pireus/Athen - Katakolon - Split (som egentlig skulle har vært Dubrovnik) og tilbake til Venezia.


Benedicte, Ivar og jeg dro fra Gardermoen søndag 27.september og møtte min canadiske tremenning, Sheryl, og hennes mann, Glen, på båten i Venezia.

Båten var praktfull. Kjempestor, dvs. 293 meter lang. Til sammenligning er den største av de nye Hurtigrutene 129 meter lang. Vi var over 3.000 passasjerer, men vi merket ikke så mye til det. Stort sett aldri en kø. Lugarene var flotte og moderne og fellesarealene nydelige.



I Bari var vi på tidenes utflukt til en nydelig liten italiensk by som het Polignano a mare. Her vandret vi litt rundt med guiden. Det var kun oss 5 med på turen, så vi hadde egen minibuss og egen guide. Der spiste vi fremretters lunsj på en meget eksklusiv grotterestaurant som het Grotta Palazzese. Denne utflukten var bursdagpresang til Ivar og Benedicte fra Sheryl og Glen. Ivar hadde bursdag denne dagen og Benedicte den dagen vi reiste hjem. Da sjøen var for høy til å gå inn i sjøgrotter med båt, reiste vi videre til grottene i Castellana. Veldig flott!



Neste stopp var Korfu. Vi gikk en tur på land og koset oss i solen og varmen. Spiste lunsj på båten og lå litt på dekk og solet oss. Kan en bedre ha det?


Dagen etter sto vi i soloppgangen og så innseilingen til Santorini. Shuttlebåter tok oss inn til havnen. Ivar og Benedicte fikk meg opp i taubanen fra havnen og opp. Taubane er noe jeg aldri tar. Jeg ville egentlig gå, men det ville tatt for mye av dagen. Vi tuslet litt rundt i Oia og gikk eselstien ned igjen.



Så lettet båten anker og seilte videre til Mykonos. Vi bestemte oss for å droppe middagen på båten og heller spise på land. Rederiet hadde satt opp busser inn til Mykonos by. Det ble en utrolig koselig og vellykket kveld.


Dagen etter la vi til i Pireus. Jeg spanderte utflukten til Athen og Akropolis. Man kan ikke være i Pireus uten å ta turen dit. Koselig vandring med en guide som snakket i ett kjør. Hun var utrolig kunnskapsrik og informativ.



Deretter gikk turen til Katakolon – havneby utenfor Olympia. Sheryl og Glen, som forøvrig var på utflukter hver dag, dro til Olympia mens vi tuslet litt rundt i Katakolon, spiste lunsj på båten og koset oss i solen. Dette skulle jo være ferie og ikke et race gjennom Europa.


Dagen etter ble vi liggende en lang stund utenfor innseiling til Dubrovnik. Men sjøen var for grov til at en så enorm båt som Musica kunne gå inn. Vi ga opp etter et par timer og seilte videre til Split. Sjøen ble smulere og båten ankret opp utenfor Split. Vi ble seilt inn i livbåter. Artig det også. Kroatia virket til å være et fint ferieland. Split var i alle fall en veldig pen og koselig by.


Om morgenen 4.oktober seilte vi inn innseiling til Venezia i soloppgangen. Veldig stemlingsfullt.




Cruiset var over og vi ble kjørt til Marco Polo-flyplassen hvor vi måtte vente på flyet i 5 timer. Akkurat det var det jeg likte minst med cruiset, som alt-i-alt var en kjempeferie som kan abefales!!